Siirry suoraan sisältöön

Pakkaukset kiertävät

Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Pakkauksilla on tärkeä rooli esimerkiksi elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana.

Miten toimin ekopisteellä

Muovipakkauksia kerätään yli 1000:ssa pakkaustuottajayhteisöjen kustantamassa Rinki-ekopisteessä. Näissä pisteissä on keräysvälineet myös paperi- ja kartonkipakkauksille, metallille- ja lasipakkauksille. Yhteensä Rinki-ekopisteitä on noin 1800.

Miten käyttää keräyspisteen puristimia ja muita keräysastioita

Keräysastia on tärkeä osa käytettyjen pakkausten arvoketjua. Sopivan astian valinnan kriteerit ovat:

  • riittävä tilavuus, joka mahdollistaa
    kustannustehokkaan toiminnan
  • lain vaatimukset täyttävä
  • turvallinen käyttää
  • käyttäjää palveleva
  • helposti tyhjennettävä kuljettajalle
  • valittuun keräyspaikkaan sopiva

Seuraamme ja hienosäädämme keräysastioiden tyhjennysaikatauluja jatkuvasti. Tästä huolimatta keräysastiat voivat tilapäisesti ylitäyttyä esimerkiksi loma-aikana, kun samaan aikaan pisteelle tulee odottamattomia määriä pakkauksia. Keräysastioissa on myös useampia täyttöaukkoja. Jos astia sattuu olemaan täynnä, ethän jätä jätteitä maahan! Jos mahdollista, etsi toinen piste tai tuo pakkaukset kierrätettäväksi seuraavalla kerralla.

Kiinnitä huomiota varovaisuuteen keräyspisteellä! 

Puristimen tai keräysastian täyttötilaan ei saa mennä tai kurkottaa.
Vaaratilanteessa soita 112. Muissa asioissa asiakaspalvelun puhelinnumero on 0800 133 888.

Sumi Oy:n toimeksiannosta Rinki Oy ylläpitää ja kehittää keräysverkostoamme. Olemme panostaneet paljon oman, laadukkaan keräysastiakaluston hankintaan. Katso puristin ja muut keräysastiat.