Skip to content

Sumi Oy

Sumi Oy är en officiell producentorganisation, vars uppgift är att ansvara för nästan 4000 företags lagstadgade producentansvar för förpackningar samt främja återvinningen av förpackningar överlag. Vi är ett allmännyttigt, icke-vinstbringande företag, vars ägare är i Finland verksamma företag och organisationer.

Hem » Aktuellt » Sumis nya förstärkningar: Ade och Ansku

Sumis nya förstärkningar: Ade och Ansku

Sumis team växer, och vi är glada att kunna presentera de senaste ansiktena Ade och Ansku. Vad jobbar de med och var kommer de ifrån?

Anders Lundin, Ade, började i april på Sumi som materialchef. Han ansvarar också för de operativa uppgifterna i två av Sumis dotterbolag, Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy och Sumi Åland. Ade är utbildad tradenom i logistik och har tidigare arbetat på ett avfallsföretag som logistikkoordinator och systemansvarig.

“Sumi är ett ständigt utvecklande och växande företag som implementerar producentansvar på ett högkvalitativt och transparent sätt. Miljöfrågorna är viktiga för mig och det är kul att detsamma syns i företagets kultur och verksamhet. Sumi är en viktig del för att nå Finlands återvinningsmål”.

Anne-Mari Kulju, Ansku, är Sumis nya administrativa assistent. Ansku är visualist och chefsassistent till utbildning och hon har tidigare arbetat som Marknadsspecialist bl.a. inom personaltjänster och elgrossistbranschen. Rollen som administrationsassistent kändes som ett naturligt steg vid denna tidpunkt i karriären: “Här får jag kombinera min assistentutbildning och mina marknadsföringskunskaper på precis rätt sätt.”

”Sumi som arbetsgivare är verkligen en intressant utsiktsplats för cirkulär ekonomi, och det är fantastiskt att få arbeta med så underbara och professionella kollegor. Jag lär mig något nytt varje dag om miljöbranschen och inspireras av mina kollegors äkta passion för branschen!”

Lär känna Sumis personal här

Materialchef Anders Lundin and administrativa assistant Anne-Mari Kulju