Skip to content

Sumi Oy

Sumi Oy är en officiell producentorganisation, vars uppgift är att ansvara för nästan 4000 företags lagstadgade producentansvar för förpackningar samt främja återvinningen av förpackningar överlag. Vi är ett allmännyttigt, icke-vinstbringande företag, vars ägare är i Finland verksamma företag och organisationer.

Hem » Aktuellt » Sumi Åland ansöker status som producentsammanslutning

Sumi Åland ansöker status som producentsammanslutning

Lanseringen av verksamheten för Sumi Åland Ab, ett dotterbolag till Sumi Oy som grundades i våras, har försenats till hösten. Situationen förändrades när Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) meddelade sina avsikter att expandera till Ålands marknad, trots tidigare beslut att avstå. Efter dessa nyheter ville vi säkerställa att vi även i en konkurrenssituation kan erbjuda Ålands producenter en lösning som gynnar dem.

Vi är glada att kunna rapportera att diskussioner med lokala producenter har avslöjat en stark vilja till fortsatt verksamhet för Sumi Åland. “Vi fortsätter vårt arbete på Åland eftersom så många producenter har uttryckt sitt stöd för det. Precis som Sumi är Sumi Åland också genuint engagerad i att främja producenternas bästa intressen,” säger Sumis VD Mika Surakka.

Vi fortsätter nu ansökan om officiell status som producentsammanslutning från Ålands myndigheter, som har förlängt ansökningsfristen till den 1 oktober 2024.

Den framtida styrelsen för Sumi Åland kommer att bestå av åländska producenter, vilket säkerställer att beslutsfattandet förblir lokalt. Den framtida styrelsen kommer att besluta om priser och avtal, vilket gör all verksamhet transparent och kostnadsstrukturen tydlig.