Skip to content
Hem » Aktuellt » Tyska Reclay – en av Sumi Oy:s ägare – erbjuder internationell rådgivning inom cirkulär ekonomi och producentansvar 

Tyska Reclay – en av Sumi Oy:s ägare – erbjuder internationell rådgivning inom cirkulär ekonomi och producentansvar 

År 2022 köpte Raan Group, företaget bakom Reclay och RecycleMe, en majoritetsandel i Sumi Oy. “Detta var ytterligare ett steg mot koncernledningens strategi för internationell cirkulär ekonomi. Många företag verkar på flera marknader. Raan Group fungerar som producentorganisation redan i Tyskland, Österrike, Frankrike, Spanien, Slovakien och Kanada och erbjuder dessutom omfattande rådgivning inom cirkulär ekonomi och producentansvar i dessa länder. Genom koncernens nätverk och unika expertis kan även Sumi erbjuda högkvalitativ service till sina internationellt verksamma producentkunder,” säger Antti Tiilikainen, VD för Reclay i Tyskland och även styrelseordförande i Sumi Oy.

“Framför allt PPWR (förpacknings- och förpackningsavfallsdirektivet) medför helt nya utmaningar för företag som är verksamma på internationella marknader när det gäller återvinningsbarhet, förpackningsmärkning och användningen av återvunnet material inom en invecklad lagstiftning. Det är fördelaktigt att Sumis, och även Reclays, kunder kan vända sig till en centraliserad tjänsteleverantör som hjälper dem att uppfylla sina producentansvar på alla nationella marknader,” berättar Tiilikainen.

“Vi är stolta över att vara en del av det finska återvinningssystemet och har möjligheten att bidra till dess utveckling. Vårt mål är att säkerställa att så många företag som möjligt uppfyller sina internationella producentansvar samtidigt som de strävar efter sina egna affärsmål.”

Läs mer om Reclay Group här Home – Reclay Suomi (reclay-group.com)