Skip to content
Hem » Aktuellt » Prislistorna för återvinningsavgifter år 2025 har publicerats – Sumi konkurrenskraftig i båda prismodellerna 

Prislistorna för återvinningsavgifter år 2025 har publicerats – Sumi konkurrenskraftig i båda prismodellerna 

Producentsammanslutningarnas prislistor för återvinningsavgifter år 2025 publicerades den 1.10.2024. I prisjämförelsen framstod Sumi som det mest förmånliga alternativet för små producenter (under 50 000 kg) som rapporterar med den lätta redovisningsblanketten, främst för fiberbaserade förpackningar och plastförpackningar. Denna rapporteringsmodell berör majoriteten av de finska företagen. 

För större producenter (över 50 000 kg) som rapporterar med den detaljerade anmälningsblanketten är Sumi avsevärt billigare i konsumentförpackningsklasserna A och B, som inkluderar wellpapp, kartong, papper och vätskekartongförpackningar, tillverkade av ett eller flera material. 

När det gäller träförpackningar, det vill säga EUR- och FIN-pallar, är Sumi över 6 % billigare. Gällande återvinningsavgifterna för plastförpackningar är båda producentsammanslutningarna på samma prisnivå. 

Du hittar Sumis prislista för 2025 i sin helhet här: Sumi 2025 återvinningsavgifter

Sumi 2025 kierrätysmaksuhinnastot

På Rinkis webbplats hittar du en prisräknare (endast på finska) där du kan jämföra återvinningsavgifterna för 2025 mellan de två producentsammanslutningarna:

Om du ännu inte har uppdaterat ditt avtal om producentansvar för 2025 till Sumi, kan du göra det här: