Miksi ruoka pakataan?
Pakkaus suojaa kolhuilta, hapelta, bakteereilta, kuivumiselta sekä kostumiselta. Suojakaasuun pakattujen elintarvikkeiden myyntiaika voidaan kaksinkertaistaa ilman säilöntäaineita. Pakkaamattomien elintarvikkeiden hävikki on huomattavasti suurempi kuin oikein pakattujen.
YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO totesi raportissaan jo vuonna 2011, että kehitysmaissa elintarvikkeista pilaantuu jopa 50 % ennen kuluttamista – hävikki aiheutuu puutteellisesta pakkaamisesta. Euroopassa vastaava luku on kolme prosenttia.
Pakkaamalla elintarvikkeet oikein ja kuluttajien kannalta sopivankokoisiin pakkauksiin pienennetään kotitalouksista hukkaan menevien elintarvikkeiden määrää.
Pakkaamisen osuus elintarviketuotteiden ympäristövaikutuksesta on vain 5 – 15 %, kun esimerkiksi maanviljelyn osuus on 50 % ja lannoitteiden 22 %. (Lähde: MTT, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus)
Lue lisää esitteestä Muovipakkaus: Luotu Suojaksi.
Aika pakkaus video kertoo miksi muovipakkaus on hyvä valinta.
Hyvällä pakkaussuunnittelulla pakkauksia kehitetään vielä paremmin kiertäviksi.
Opas kierrätyskelpoisen muovipakkauksen suunnitteluun