Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Saksalainen Reclay – yksi Sumi Oy:n omistajista- tarjoaa kansainvälistä kiertotalouden ja tuottajavastuun konsultointia

Saksalainen Reclay – yksi Sumi Oy:n omistajista- tarjoaa kansainvälistä kiertotalouden ja tuottajavastuun konsultointia

Vuonna 2022 Reclayn ja RecycleMe:n takana oleva Raan Group osti enemmistöosakkuuden Sumi Oy:stä. ”Tämä oli taas yksi askel kohti Groupin johdon kansainvälisen kiertotalouden strategiaa. Monet yritykset toimivat useilla markkina-alueilla. Raan Group toimii tuottajayhteisönä jo Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Espanjassa, Slovakiassa ja Kanadassa ja tarjoaa lisäksi kattavaa kiertotalouden ja tuottajavastuun konsultointia kyseisissä maissa. Groupin verkoston ja ainutlaatuisen osaamisen kautta myös Sumi pystyy tarjoamaan kansainvälisesti toimiville tuottaja-asiakkailleen laadukasta palvelua.”, sanoo Antti Tiilikainen, Reclayn Saksan toimitusjohtaja ja myös Sumi Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Erityisesti PPWR (Pakkaus- ja pakkausjäteasetus) tuo kansainvälisillä markkinoilla toimiville yrityksille aivan uudenlaisia haasteita kierrätettävyyden, pakkausmerkintöjen ja kierrätysmateriaalien käytön lakiviidakossa.  On hyödyllistä, että Sumin, ja vastavuoroisesti myös Reclayn, asiakkaat voivat kääntyä keskitetyn palveluntarjoajan puoleen, joka auttaa heitä täyttämään tuottajavelvoitteensa kaikkien maiden kansallisilla markkinoilla.” Tiilikainen kertoo.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme päässeet osaksi suomalaista kierrätysjärjestelmää ja meillä on mahdollisuus auttaa sen kehittämisessä. Tavoitteenamme on varmistaa, että mahdollisimman moni yritys täyttää kansainväliset tuottajavastuuvelvoitteensa samalla kun ne tavoittelevat omia liiketoiminnallisia tavoitteitaan.”

Lue lisää Reclay Groupista Home – Reclay Suomi (reclay-group.com)