Skip to content

Sumi Oy

Sumi Oy är en officiell producentorganisation, vars uppgift är att ansvara för nästan 4000 företags lagstadgade producentansvar för förpackningar samt främja återvinningen av förpackningar överlag. Vi är ett allmännyttigt, icke-vinstbringande företag, vars ägare är i Finland verksamma företag och organisationer.

Hem » Aktuellt » En reviderad upplaga av Återvinnarna-pysselhäftet är nu tillgänglig

En reviderad upplaga av Återvinnarna-pysselhäftet är nu tillgänglig

En reviderad upplaga av Återvinnarna-pysselhäftet har tryckts på både finska och svenska för utdelning bland elever i årskurserna 3 och 4. Pysselhäftet är en fortsättning på den slutsålda Återvinnarna-övningsboken som kom ut 2019.

Återvinnarna-spelet som relaterar till pysselhäftet kan spelas på adressen https://kierrätyksensankarit.fi. Med hjälp av spelet kan man konkret lära sig återvinningsfärdigheter, såsom sortering av avfall. Kierrätyksensankarit.fi är riktad särskilt till lågstadier.

Spelet innehåller såväl information och sorteringsanvisningar som olika konkreta spel och frågesporter. I dem övar man sig återvinning av plast-, kartong-, dryckes-, glas- och träförpackningar, papper, metall, elapparater, batterier, ackumulator, bilar och däck. Genom att göra uppgifterna samlar spelaren stjärnor och kan avancera från novis till återvinningens superhjälte.

Webbplatsens målgrupp utgörs av lågstadieelever men vem som helst från förskolebarn till vuxna kan använda den för att lära sig om återvinning. Webbplatsen är avgiftsfri och kräver ingen registrering, och uppgifterna kan göras med vilken terminal som helst.

På allmän begäran översattes Återvinnarna-övningsboken (2019) en gång i tiden också till engelska. PDF-filerna för övningsböckernas språkversioner finns fortfarande på Finlands Returplasts webbplats.

Ytterligare information på finska:

Katja Laitinen, Finlands Returplast Ab

+358 50 407 3959