Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Kierrätyksen sankarit -puuhavihon uudistettu painos saatavilla

Kierrätyksen sankarit -puuhavihon uudistettu painos saatavilla

Kierrätyksen sankarit -puuhavihkoa on painettu uudistettu painos jaettavaksi 3.–4. luokkalaisille koululaisille sekä suomeksi että ruotsiksi. Puuhavihko on jatkoa vuonna 2019 julkaistulle loppuunmyydylle Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjalle.

Puuhavihkoon liittyvä Kierrätyksen sankarit -peliä voi pelata osoitteessa https://kierrätyksensankarit.fi . Pelin avulla voi opetella konkreettisesti kierrätystaitoja, kuten jätteiden lajittelua. Kierrätyksensankarit.fi on suunnattu erityisesti alakouluille.

Peli sisältää sekä tietoa ja lajitteluohjeita että erilaisia konkreettisia pelejä ja tietovisoja. Niissä opetellaan muovi-, kartonki-, juoma-, lasi- ja puupakkausten sekä paperin, metallin, sähkölaitteiden, paristojen ja pienakkujen sekä autojen ja renkaiden kierrätystä. Tekemällä tehtäviä pelaaja kerää tähtiä ja voi kohota noviisista kierrätyksen supersankariksi.

Sivuston kohderyhmää ovat alakoululaiset, mutta kuka tahansa esikoululaisesta aikuiseen voi niiden avulla opetella kierrätyksen saloja. Sivusto on maksuton, rekisteröitymistä ei tarvita ja tehtäviä voi tehdä millä tahansa päätelaitteella.

Kierrätyksen sankarit tehtäväkirja (2019) tehtiin aikoinaan yleisönpyynnöstä myös englanniksi. Tehtäväkirjojen kieliversioiden pdf:t löytyvät edelleen SUMin verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Katja Laitinen, Sumi Oy, +358 50 407 3959