Siirry suoraan sisältöön

Terminaalit kiinteistöiltä ja ekopisteiltä kerätyille kuluttajapakkauksille

Sumi Oy järjestää vastaanottoterminaaleja ammattimaisesti asuinkiinteistöiltä ja alueellisilta vastaanottopaikoilta kerätyille kuluttajapakkauksille.

Kiinteistökeräyksistä ja aluekeräyspisteiltä kertyville kuluttajien pakkauksille on oheisen listan mukaiset vastaanottoterminaalit.

Pakkauksia suoraan kuluttajilta vastaanottavat vain RINKI-ekopisteet.
Lisätietoa Kuluttajalle -sivuilta

Kuluttajapakkauksille tarkoitetut Sumin vastaanottoterminaalit ottavat vastaan myös yrityspakkauksia, paitsi muovipakkausten osalta. Yritysten pakkauksia vastaanottavat terminaalit ja kaikkien terminaalien sijainnit ja lisätiedot voit tarkistaa Terminaalit kartalla -sivulta.

Huom! Ennen ensimmäistä toimitusta tulee terminaaliin olla yhteydessä, jotta saatte punnituskoodit ja toimitusohjeet.

Terminaali tarkastaa riittävällä tavalla, että sinne kierrätettäväksi tuotavat kuormat täyttävät tuottajayhteisöjen hyväksymät laatuvaatimukset.

Laatuvaatimukset täyttävistä pakkauksista ei peritä maksua. Jos tuotu kuormaerä sisältää muita jätejakeita tai ei muutoin täytä laatuvaatimuksia, tulee Terminaalin reklamoida kuormasta ja joko pidättäytyä erän vastaanottamisesta tai sopia omaan lukuunsa tuojan kanssa erän vastaanottamisesta ja siihen liittyvistä kaupallisista ehdoista.

Jos tarvitset tietoa vastaanottavasta terminaalista tai olet kiinnostunut terminaaliksi ryhtymisestä, ole yhteydessä Katja Laitiseen tai Eeva Hanniin. Yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.

Terminaalit

Kiinteistöiltä ja alueellisilta vastaanottopaikoilta erilliskerättyjä pakkauksia vastaanottavat terminaalit löytyvät listattuna pakkausmateriaaleittain ja paikkakunnittain oheisesta dokumentista:

Huom! Paperi- ja kartonkipakkauksia, lasipakkauksia ja metallia vastaanottavat kuluttajapakkausterminaalit ottavat vastaan myös saman materiaalin yrityspakkauksia.

Ajankohtaista

Lue lisää ajankohtaisista Sumin ja pakkausten tuottajavastuun kuulumisista uutiskirjeestämme.

Tilaa uutiskirje tästä.

Muovipakkasten lajittelutarrat uusittu 1.6.2022