Skip to content

Sumi Oy

Sumi Oy är en officiell producentorganisation, vars uppgift är att ansvara för nästan 4000 företags lagstadgade producentansvar för förpackningar samt främja återvinningen av förpackningar överlag. Vi är ett allmännyttigt, icke-vinstbringande företag, vars ägare är i Finland verksamma företag och organisationer.

Hem » Aktuellt » Hockey och återvinning: Evenemanget Save Pond Hockey fick en pop up -återvinningsstation för plastförpackningar

Hockey och återvinning: Evenemanget Save Pond Hockey fick en pop up -återvinningsstation för plastförpackningar

På fastlagshelgen blev Braheplan i Helsingfors en scen för klimatgärningar, när hockeyvänner och klimatförespråkare samlades på välgörenhetscupen Save Pond Hockey.

I år fanns också Sumis gröna pop up -återvinningsstation Sumppu på plats – för vad är ett klimatevenemang utan utomordentligt välskött återvinning av förpackningsavfallet? Med hjälp av insamlingsställe kunde evenemangsdeltagarna enkelt återvinna sina plastsopor, vilket både bidrog till en bättre avfallshantering under evenemanget och väckte deltagarna att fundera på att bli bättre på att sopsortera även därhemma.

Sumppu fick ett mycket positivt mottagande på evenemanget. Den höga användningsgraden och den varma responsen bevisar att små handlingar kan ha stor effekt.

Save Pond Hockey -evenemang har ordnats redan över 30 gånger och alla intäkter går till klimatarbetet. Redan 5 000 hockeyspelare, bland dem Stanley Cup-vinnare, OS-medaljörer och president Sauli Niinistö, har varit med!

Vi är stolta över att kunna vara en del av detta viktiga evenemang, eftersom vi tror att varje gärning för klimatet är ett steg mot en mer hållbar framtid. Oavsett om evenemanget är stort eller litet säkerställer den mobila återvinningsstationen Sumppu att förpackningsavfallet sorteras smidigt och rätt.

Ska du ordna ett evenemang där ni skulle ha användning för Sumppu? Kontakta oss så ser vi tillsammans till att ert evenemang blir ännu grönare.

På Sumppu insamlinsställe kan sorteras separat metall, kartong-, glas- och plastförpackningar.

Läs mer om Sumppu:
https://sumi.fi/sv/2023/06/22/sumppu-ett-nytt-pop-up-insamlingssystem-for-forpackningar-ar-redo-for-anvandning-sommaren-2023/