Siirry suoraan sisältöön

Jäte vai arvokas raaka-aine?

Pakkausten kierrätys kannattaa. Suunnittele huolella yrityksesi pakkausten jätehuolto, niin voit säästää selvää rahaa. Kierrätyskelpoisella materiaalilla on kysyntää – älä laita käytettyjä pakkauksia energiajätteeseen.

Sumi Oy:n terminaalit yrityspakkauksille

Verkostomme terminaaleja on eri puolilla Suomea.

Palvelemme yrityksiä

Sumi Oy edistää kierrätyskelpoisen muovipakkausjätteen kestävää lajittelua ja uusiokäyttöä. Vastaamme yli 2 700 pakkaajan tuottajavastuun toteutuksesta Suomessa.

Tarjoamme yrityksille käytettyjen pakkausten veloituksettoman kierrätyksen tuottajavastuulainsäädännön mukaisesti. Vastaanotamme sopimusterminaaleissamme käytettyjä muovipakkauksia yrityksiltä, joilla on omasta toiminnasta kierrätyskelpoista muovipakkausjätettä. Jos et vielä kierrätä, testaa kierrätystarpeesi taulukollamme.

Toimi näin:

Muovipakkausten kierrätys

Varmista ennen toimitusta terminaalin vastaanottospesifikaatiot. Sovi myös toimitustavasta, -ajasta ja muista yksityiskohdista etukäteen. Terminaalien yhteystiedot löydät täältä Terminaalien yhteystiedot kartalla

Terminaalit listattuna:

Nyt toiminnassa on 60 vastaanottoterminaalia. Jatkamme terminaaliverkoston rakentamista. Jos yrityksesi on kiinnostunut yritysterminaalina toimimisesta, pyydä lisätietoja mika.surakka@sumi.fi.

Vastaanottoterminaalit

Nyt toiminnassa on yli 60 vastaanottoterminaalia. Jatkamme terminaaliverkoston rakentamista. Jos yrityksesi on kiinnostunut yritysterminaalina toimimisesta, pyydä lisätietoja mika.surakka@sumi.fi.

Kemikaalipakkaukset:

Huuhtele palautettavat astiat huolellisesti kahteen kertaan vedellä ja varmista että ne ovat kuivia palautushetkellä. Jätä korkit auki. Poista etiketit mahdollisuuksien mukaan tai yliviivaa vaarallisten aineiden merkinnät. Huomioi, etteivät kierrätysterminaalit voi ottaa vastaan nestettä sisältäviä pakkauksia työturvallisuuden vuoksi. Tarkempi oheistus terminaalista. Katso myös esite alla:

Lue lisää maatalouden muoveista.