Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Tuottajavastuun hoitaminen Pohjoismaissa helpottuu – Sumille uusia yhteistyökumppaneita

Tuottajavastuun hoitaminen Pohjoismaissa helpottuu – Sumille uusia yhteistyökumppaneita

Sumi on solminut yhteistyösopimukset ruotsalaisen pakkausten tuottajayhteisön, TMR:n sekä Ruotsissa, Norjassa sekä Tanskassa toimivan sähkö- ja elektroniikkajätteen ja paristojen tuottajayhteisön, Recipon kanssa.

Pakkausten tuottajavastuun hoitaminen helpottuu, kun yritys, joka saattaa pakkauksia useampaan Pohjoismaahan, voi yhteistyön kautta hoitaa lainmukaiset tuottajavelvoitteensa entistä kätevämmin yhden tuottajayhteisön kautta. Vastavuoroisesti ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset yritykset voivat hoitaa Suomen markkinoille saatettujen pakkausten lakisääteiset raportoinnit ja kierrätysmaksut.  

TMR-yhteistyösopimukseen kuuluvat myös tuottajavastuuta Norjassa hoitava Norsirk ja Tanskassa toimiva Emballageretur. Kattavan verkoston myötä pakkaustuottajan ei tarvitse tuntea eri maiden lakeja ja säännöksiä vaan se voi ulkoistaa tuottajavastuunsa hoitamisen mille tahansa yhteistyösopimukseen kuuluvalle toimijalle. 

”Haluamme kaikessa tekemisessämme helpottaa tuottajan arkea ja näin ollen lisätä palvelutarjontaamme myös Suomen markkinoiden ulkopuolella toimiville yrityksille.” Sumi Oy:n toimitusjohtaja Mika Surakka kommentoi.

TMR on Ruotsissa toimiva pakkausten tuottajayhteisö, joka perustettu vuonna 2005. Lue lisää TMR:stä
Recipo on Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa toimiva sähkö- ja elektroniikkajätteen sekä paristojen tuottajayhteisö. Tutustu Recipoon