Siirry suoraan sisältöön

Pakkausmuovin kierrättäjä valmistaa uusiomuovia

Stena Recyclingilla todetaan, että muovien kierrättäminen on toistaiseksi monimutkaisempaa kuin muiden materiaalien. Muovien laaja kirjo tarjoaa hyvän ja tarkoituksenmukaisen pakkausmateriaalin suojaamaan tuotteita, mutta keräysmassan analysoinnissa saattaa samasta jäteastiasta löytyä monia eri merkkaamattomia ja tuntemattomia muovityyppejä.

Päätökset tehdään nyt: valitse kierrätettävää tai kierrätettyä materiaalia!

Valmistusprosesseja koskevat päätökset tehdään yleensä vuosia etukäteen. Tämä merkitsee sitä, että vuoden 2025 päätöksiä tehdään nyt. Jos yritys haluaa käyttää kierrätettyä muovia tietyn prosenttiosuuden tuotannossaan, tulisi muovin tuottaja olla tiedossa. Usein omasta tuotannostakin voi löytyä käyttämättömiä muoviresursseja.

Suunnittelu, mahdollisimman vähän erilaisia muovilajeja, hot spotit, käsittely ja arviointi ovat erinomaisia keinoja tehdän oman yrityksesi kestävän kehityksen työtä. Arviointitulokset on esitettävä niille, jotka tekevät valmistukseen liittyviä päätöksiä. Näin tulokset voidaan hyödyntää osana yrityksesi kestävän kehityksen työtä. 

Mitä muutoksia valmistavassa teollisuudessa voidaan tehdä?

Valmistajat voivat vaatia enemmän toimittajiltaan. Tällä hetkellä useat yritykset käyttävät pakkauksissa kierrätettäviä materiaaleja aika hyvin. Muovia, pahvia ja metalleja voidaan kuitenkin kierrättää vain silloin, jos ne lajitellaan oikein – kierrättäminen ei onnistu jos eri materiaalit ovat keskenään sekaisin. Tilanne voi olla aika monimutkainen jos sinulla on tuhansia eri toimitajia, jotka kaikki käyttävät pakkauksissaan eri muovityyppejä. Esimekisi toimittajilta voitaisiin vaatia, että pakkauksissa käytetään vain läpinäkyvää LDPE-muovia.

Tehokkaat ratkaisut kierrättämiseen löytyvät helpommin jos valmistajat,  tuottajat ja toimittajat sekä kierrättäjät sopivat yhdessä toimintatavoista. Pakkaaja tai tuotteen valmistaja voi omilla valinnoillaan edistää merkittävästi kierrätystä.

Tehokasta ja kestävää kierrättämistä edeltää hyvä suunnittelu ja yhdenmukaiset valinnat. Valmistajalla on avaimet omaan vastuullisuuteen.

Lue lisää Stena Recyclingin oppaasta.

Uusiomuovista on moneksi

Kierrätysmuovi teollisuudessa 

STENA RECYCLING

www.stenarecycling.fi/yhteystietomme/