Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Meistä » Yhteystiedot » Sumin henkilöstö

Sumin henkilöstö

Eeva Hanni aloitti joulukuussa 2022 materiaalipäällikkönä

Eevan työnkuvaan kuuluu monipuolisia tehtäviä pakkausten tuottajavastuun mukaisen keräyksen ja kierrätyksen järjestämisessä. ”Osittain roolini hakee vielä muotoaan ja kasvaa Sumin mukana lasi-, paperi- ja kartonki-, metalli- sekä puupakkausten tullessa mukaan”, Eeva kertoo.

Koulutukseltaan Eeva on paperinjalostuksen diplomi-insinööri. Eeva on toiminut kehitysinsinöörinä komposiittimateriaalien parissa sekä kymmenen vuotta jätehuoltoalalla asiakasrajapinnassa ja palvelukehityksessä. Tuottajayhteisöjen terminaalitoiminnot ovat Eevalle tuttuja tuolta ajalta.

”Työ Sumissa on näköalapaikka pakkausalalle ja kiertotalouteen. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni ja tässä työssä on mahdollisuus työskennellä aiheen ytimessä”, Eeva sanoo. ”Pakkausjätettä syntyy sekä kotitalouksissa että yrityksissä. Tuottajayhteisössä voimme yrittää vaikuttaa siihen, millaisia pakkauksia tuottajat käyttävät tai tuovat markkinoille. Erityisesti ratkaisemme sen miten pakkausjätteen lajittelussa onnistutaan ja miten keräys ja kierrätys järjestetään”, kotonakin innokkaasti lajitteleva Eeva jatkaa.

Eeva pitää järjestyksestä ja nauttii Excelin käytöstä. ”Muutaman laskelmaharjoituksen olen onneksi päässyt jo tekemään”, hän naurahtaa. Eeva viihtyy tiimityöskentelyssä ja töiden jälkeenkin hän rentoutuu mieluiten osana ryhmää – kuorossa, sählyä pelaten tai perheen kanssa liikkuen.

Eeva Hanni

eeva.hanni@sumi.fi
+358 50 300 9576

Katja Laitinen toimii kierrätysvalmentajana

”Olen ympäristöinsinööri, jonka sydän sykkii kiertotaloudelle ja palvelukehitykselle.” Katjan työhön kuuluu muun muassa toimialakohtaisten ohjeistusten tuottaminen yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Yhdessä on jo rakennettu keräyskonsepteja terveydenhuollon toimijoille, kauppapuutarhoille ja maatalouteen.

”Kierrätysvalmentajana autan yrityksiä saamaan syntypaikkalajittelunsa kuviot kuntoon”, Katja kertoo. Yleensä yritykset ovat innostuneita aloittamaan muovipakkausten lajittelun. ”Yrityksissä halutaan nähdä vaivaa ja tehdä asiat oikein. Materiaalien kierrätys koetaan tärkeäksi tavaksi vaikuttaa ympäristöön.”

Katjalla on laaja kokemus kiinteistöjen ylläpitopalveluista, joiden parissa hän on työskennellyt yli 20 vuotta. Hänen intohimonsa on palvelukehitys ja ylivertaisen asiakaskokemuksen varmistaminen. ”Tavoitteenani on etsiä aktiivisesti uusia vaihtoehtoja laadunhallinnan ja ympäristöasioiden parantamiseksi”, Katja tiivistää.

Vapaa-aikanaan Katja rentoutuu kahvakuulaa heilutellen tai muun liikunnan parissa.

Katja Laitinen

katja.laitinen@sumi.fi
+358 50 407 3959

Anders Lundin aloitti huhtikuussa 2024 materiaalipäällikkönä

Suomenruotsalainen Anders vastaan Sumin kahden tytäryhtiön, Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy:n ja Sumi Åland Ab:n, operatiivisista tehtävistä. ”Minua innostaa päästä vaikuttamaan molempien yritysten toimintoihin ja kehittämään uusia, toimivia ratkaisuja pakkausten ja maatalousmuovien kierrättämiseen”, Anders sanoo.

Koulutukseltaan Anders, tuttavallisemmin ”Ade”, on logistiikan tradenomi. Hän on aiemmin työskennellyt yhdessä ja samassa jätehuoltoalan yrityksessä ensin logistiikkakoordinaattorina, sen jälkeen järjestelmäpäällikkönä. Adelle on kertynyt ennen Sumia jo kuuden ja puolen vuoden kokemus jätehuoltoalalta ja miehen kiinnostus oppia lisää on yhä vahva.

”Sumi on jatkuvasti kehittyvä ja kasvava yritys, joka toteuttaa tuottajavastuuta laadukkaasti ja avoimesti. Ympäristöasiat ovat itselleni tärkeitä ja on hienoa, että saman huomaa yrityksen kulttuurissa ja toiminnassa. Sumi on tärkeä palanen Suomen kierrätystavoitteiden saavuttamisessa”, Ade toteaa ja jatkaa: ”Sumin arvot osuvat hyvin omiinikin ja tuntuu, että pääsemme yhdessä loistamaan.”

Energisen nuoren miehen harrastuksiin kuuluu liikunta eri muodoissaan, ruoanlaitto ja mökkeily.

Anders Lundin

anders.lundin@sumi.fi
+358 50 381 0023

Mika Surakka aloitti Sumin toimitusjohtajana heinäkuussa 2021

”Tehtäväni on muuttaa Sumi kaikki pakkausmateriaalit kattavaksi tuottajayhteisöksi sekä toimeenpanna lainsäädännön toimialalle tuomat muutokset. Lisäksi kehitän pakkausten kierrätystä ja tutkin uusia teknologioita, jotta pakkausten kierrätysaste saadaan EU:n vaatimalle tasolle”, Mika kertoo.

”Pakkaustuottajayhteisötoimiala on merkittävien muutosten keskellä, ja niiden ratkaiseminen ja toimialan kehittäminen motivoi minua. Sumi on tällä hetkellä haastajan roolissa, mikä kannustaa hakemaan ratkaisuja myös vakiintuneiden käytäntöjen ulkopuolelta.”

Mika on koulutukseltaan kemian prosessitekniikan diplomi-insinööri, ja hänellä on peräti 30 vuoden kokemus jätehuolto- ja kierrätysalalta. ”Olen toimialan generalisti, ja laaja kokemus auttaa ratkomaan pakkaustuottajayhteisön operatiivisen toiminnan haasteita”, Mika sanoo. Ennen Sumia Mika asui yhdeksän vuotta Puolassa. ”Toimin kolme vuotta Wipakin Puolan yksikön toimitusjohtajana ja kuusi vuotta yrittäjänä”, hän kertoo.

Vapaa-ajalla Mikan löytää kävely-, juoksu- tai hiihtolenkiltä tai laskettelurinteestä. Ajatukset irti työasioista hän saa moottoripyöräillessä endurolla maastossa.

Mika Surakka

mika.surakka@sumi.fi
+358 400 197 848

Janne Teliranta aloitti toukokuussa 2023 asiakkuusjohtajana

Janne tulee työssään keskittymään tuottajille tarjottavien palvelujen ja toimintatapojen kehittämiseen yhteistyössä koko toimintoketjun kanssa. Hän tuo Sumiin vahvaa kokemusta pakkausmateriaalialalta ja lisää etenkin paperi- ja kartonkipakkausten osaamista, sillä hänellä on laaja ymmärrys kuidun koko kiertokulusta.

Janne on tehnyt pitkän uran Pa-Hu Oy:n myyntijohtajana luotsaten pakkausmateriaaliyritystä jatkuvan kasvun tiellä. Muutos pakkausten tuottajavastuun pariin on hänestä mielenkiintoinen mahdollisuus hyödyntää ja kasvattaa osaamispankkiaan. ”On upeaa päästä näkemään pakkausten elinkaari aivan loppuun saakka ja voida vaikuttaa tuottajavastuun kehitykseen toimialan jatkuvasti eläessä ja lainsäädännön muuttuessa. Pidän sanonnasta: ”Mikään ei ole pysyvää, paitsi muutos” ja nyt pääsen sitä todeksi elämään”, Janne summaa.

Janne on tullut tunnetuksi Pakkauskillan aktiivina ja laaja verkosto onkin yksi vahvuuksista, joita hän toivoo voivansa hyödyntää uudessa roolissaan. ”Muuttunut tuottajavastuu ja sen toteuttaminen on yhteinen asia ja on todella mielenkiintoinen päästä käymään yritysten kanssa näitä keskusteluja. On upeaa, että Sumi tarjoaa palveluja niin laajasti asiakasyrityksilleen ja uskon, että esimerkiksi kierrätysvalmentajasta voisi moni hyötyä”, hän tiivistää.

Työ on Jannen elämässä isossa roolissa – unohtamatta silti vapaa-aikaa, jolloin hänet löytää todennäköisimmin urheilun parista. ”Paras tapa päästää työkiireistä irti on vetää salibandymaalivahdin kamppeet niskaan ja koppailla hetki palloja tai mennä hikoilemaan kuntosalille. Myös frisbeegolf on mukava tapa ulkoilla ja tavata kavereita”, Janne kertoo.

Janne Teliranta

janne.teliranta@sumi.fi
+358 40 525 0550