Siirry suoraan sisältöön

Yrityksellä on vastuu pakkauksistaan

Suomessa on tuottajavastuuta koskeva lainsäädäntö, mikä tarkoittaa, että tuottajan on järjestettävä markkinoille saattamiensa tuotteiden jätehuolto ja vastattava siitä aiheutuvista kustannuksista.

Pakkausten tuottajia ovat tuotteidensa pakkaajat ja pakattujen tuotteiden maahantuojat. Tuottajalle helpoin tapa hoitaa tuottajavastuunsa on liittyä tuottajayhteisöön.

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta edustaa jäsenikseen liittyneitä Suomessa toimivia tuottajayhteisöjä.

Neuvottelukunnan ja sen työvaliokunnan tärkeimpiä tehtäviä ovat:
– Yhteinen edunvalvonta
– Tuottajien toimintaan liittyvät lainsäädännölliset ja toiminnalliset kysymykset
– Alaan liittyvät yhteiset tiedotus- ja koulutusprojektit

Tutustu lisää TYNK:n toimintaan heidän verkkosivuillaan: www.tuottajayhteiso.fi/

Tuottajavastuuiltapäivä on tuottajavastuun eri toimijoiden kohtaamispaikka. Tuottajavastuun huipputapahtumassa pääset kuulemaan ja tapaamaan tuottajavastuun asiantuntijoita.

Vuonna 2023 iltapäivä järjestetään hybridi-tilaisuutena Tampere-talolla keskiviikkona 1.11.2023 klo 12 alkaen. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä. Tänä vuonna teemana on pakkausten tulevaisuus, turvallisuus ja kuluttajakäyttäytyminen. Ilmoittautuminen tilaisuuteen aukeaa myöhemmin.


Edellinen tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin 2.11.2022 . Tapahtuman teemana oli tuottajavastuun arvo. Iltapäivässä kuulimme mm. katsaukset uudistuvaan lainsäädäntöön, etäkauppaan, ajankohtaiseen tutkimukseen sekä kansainvälisiin jätesiirtoihin. Lisäksi ohjelmassa oli esityksiä erilaisten toimijoiden näkemyksiä ja visioita tuottajavastuun arvosta. Tilaisuuden moderaattori Riku Rantala takasi keskustelullisesti vilkkaan iltapäivän. Seminaarin jälkeen verkostoiduimme cocktail-tilaisuudessa.

TYNK on järjestänyt tuottajavastuuiltapäiviä vuodesta 2016 alkaen. Kaikkien aikaisempien tuottajavastuuiltapäivien ohjelmiin voit tutustua täällä.