Siirry suoraan sisältöön

Pakkaukset kiertävät

Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Pakkauksilla on tärkeä rooli esimerkiksi elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana.

Kysymyksiä muovista ja ympäristöstä

KYSYMYS
Millainen olisi muoviton maailma?

VASTAUS:
Kylläpä siinä maailmassa melkein kaikki nykyisin tunnetut toiminnot pysähtyisivät. Aika lailla voisi olla pimeää, kylmää ja kurjuutta ympärillämme. Kuinka liikkuisimme, asuisimme tai viestisimme toisillemme? Millainen olisi tuotteiden säilyminen tai terveydenhoito? Olisimmeko edes kaikki täällä ilman muoveja? Kuvitelkaa vapaasti ja peilatkaa todellisuuteen! Muovit ovat meille nykyisin aivan oleellinen ja itsestään selvä materiaalivaihtoehto. On ihan hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään muovien merkitystä ja sitä, miten saamme niiden avulla aikaan vieläkin parempaa. 

KYSYMYS:
Kuluttavatko muovit sikana öljyä?

VASTAUS:
Eivät kuluta. Muoveihin kuluu noin 4 % kaikesta Euroopan käyttämästä öljystä. Muovi säästää käytössä kevyenä, kestävänä ja eristävänä materiaalina niin öljyä kuin muitakin resursseja. Itse asiassa muovi säästää jopa sikaa, sillä keinonahka on muovia.