Siirry suoraan sisältöön

Fortum kierrättää kotitalouksien muovipakkausjätteen raaka-aineeksi uusiin muovituotteisiin

Kierrätysmuovi on askel kohti materiaalien tehokasta hyödyntämistä kiertotaloudessa. Fortum käsittelee Suomessa erilliskerättyjä kuluttajamuovipakkauksia ja valmistaa niistä Fortum Circo® -kierrätysmuovia muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Riihimäellä sijaitsevassa vuonna 2016 perustetussa muovijalostamossa kuluttajien muovipakkaukset saavat uuden elämän uusiomuovigranulaattina. Muovijäte käy muovijalostamolla läpi monivaiheisen tuotantoprosessin, joka koostuu koneellisesta lajittelusta, materiaalin murskauksesta, pesuista ja granuloinnista.

Kuluttajan kannalta muovien lajittelu on helppoa – keräykseen saa ja tulee laittaa kaikki muovista valmistetut pakkaukset. Fortumin infrapunateknologiaan perustuvassa lajitteluprosessissa muovilaadut tunnistetaan ja lajitellaan eri jakeisiin kuten LDPE:hen, HDPE:hen ja PP:hen, jotka jatkojalostetaan Fortumilla uusiomuovigranulaateiksi.  

Fortum Circo®-kierrätysmuovi on vastuullinen ja ympäristöystävällinen uusioraaka-aine, jonka hiilijalanjälki on neitseelliseen muoviin verrattuna lähes puolet pienempi. Materiaalina se on monipuolinen raaka-aine, jonka soveltuu erilaisiin käyttökohteisiin ja tuotantomenetelmiin. Käytännön esimerkkejä Fortum Circo-kierrätysmuovista valmistetuista tuotteista löytyy lukuisia kuluttajatuotteista kuten tiskiharjoista, kukkaruukuista, saksista ja tuoleista, aina teknisesti vaativiin teollisiin sovelluksiin.

Viren tuoli circo