Siirry suoraan sisältöön

Muovi on ympäristöystävällinen materiaali

Muovi on arvokas raaka-aine, jota tarvitaan monissa erilaisissa käyttökohteissa. Muovit luovat tasa-arvoa, sillä ne mahdollistavat sellaisten tuotteiden valmistamisen, jotka ilman muoveja olisivat vain harvojen ulottuvilla olevia ylellisyystuotteita. Monissa käyttökohteissa muovia ei edes pystytä korvaamaan muilla materiaaleilla. Muovit ovat myös ympäristöystävällisiä.

Muovi sopii erittäin hyvin kierrätettäväksi. Muovialan kierrätystä on vain kehitettävä kattavaksi ja kustannustehokkaaksi.

Verrattuna 1970-luvun muovipakkauksiin nykyiset pakkaukset ovat keventyneet jopa 70 prosenttia, viimeisen kymmenen vuoden aikana vielä 28 prosenttia. Muovia voidaan periaatteessa kierrättää loputtomasti materiaalina, kun keräily ja lajittelu on hoidettu oikein. Muovien sisältämä öljyä vastaava energia-arvo voidaan polttaa sähköksi ja lämmöksi.  

Jätteistä tulee aina pitää huolta, riippumatta siitä mitä materiaalia ne ovat. Muovi ei roskaa eikä aiheuta ympäristöongelmia, sen tekevät piittaamattomat ihmiset, jotka jättävät roskansa luontoon.

Video: Älä viskaa muovia mäkeen!