Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Sumi Åland hakee tuottajayhteisöstatusta

Sumi Åland hakee tuottajayhteisöstatusta

Sumin keväällä perustetun tytäryhtiön, Sumi Åland Ab:n, toiminnan aloittaminen Ahvenanmaalla viivästyy syksyyn. Tilanne muuttui, kun Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) ilmoittikin aikeistaan laajentua Ahvenanmaan markkinoille aikaisemmasta kieltäytymisestä poiketen. Uutisen myötä halusimme varmistaa, että voimme myös kilpailutilanteessa tarjota ahvenanmaalaisille tuottajille juuri heille toimivia ratkaisuja.

Keskusteluissa tuottajien kanssa on iloksemme ilmennyt, että tahtotila Sumi Ålandin jatkolle on vahva. ”Jatkamme työtämme Ahvenanmaalla, koska niin moni tuottaja on sitä toivonut. Sumin tapaan myös Sumi Åland on aidosti tuottajan asialla.” Sumin toimitusjohtaja Mika Surakka sanoo.

Jatkamme nyt virallisen tuottajayhteisön statuksen hakemista Ahvenanmaan viranomaiselta, joka pidensi hakemuksen takarajaa lokakuun alkuun.

Sumi Ålandin tuleva hallitus tulee koostumaan ahvenanmaalaisista tuottajista, jolloin päätöksenteko on myös paikallista. Tuleva hallitus päättää hinnoista ja sopimuksista, jolloin kaikki toiminta on läpinäkyvää ja kulurakenne selkeä.