Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy:n toiminta on alkanut

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy:n toiminta on alkanut

Sumin tytäryhtiön Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy on päässyt aloittamaan toimintansa suunnitellusti elokuun aikana ja ensimmäinen muovikuorma toimitettiin Clean Plastic Finlandin jatkojalostuslaitokseen 8.8.2024. CPF:lle toimitetuista maatalousmuoveista jatkojalostetaan kierrätettyä muovigranulaattia. 

SuMaKi- noutotilaussovelluksella on tällä hetkellä jo yli 680 rekisteröitynyttä käyttäjää ja maatalousmuovikuormia on tilattu noudettavaksi yli 400 kappaletta ympäri Suomea. Noutoja olemme tähän mennessä suorittaneet yli 140kpl ja kierrätykseen toimitettu yli 800 tonnia paalimuovia. 

”On ollut hienoa seurata miten asiakkaat ovat löytäneet lanseeraamamme SuMaKi noutotilaus -mobiilisovelluksen ja tehneet sen kautta tilauksia. Muovien oikeanlaisen lajittelun kanssa valkoisiin ja värillisiin noutokasoihin oli alkuun pientä haastetta, mutta hyvässä yhteistyössä on siinäkin päästy asiakkaiden kanssa parempaan tulokseen. Noutojen alkaessa on ollut mukavaa nähdä oman työn tuloksia, kun keräämämme paalimuovi on saanut uuden elämän.” materiaalipäällikkö Anders Lundin kommentoi.  

Noutoja suoritetaan tiuhaan tahtiin ja tämän hetken tilauskanta pyritään ajamaan loppuun ennen talvea. Talveksi noudot jäävät tauolle ja jatkuvat taas keväällä 2025 säiden salliessa.  SuMaKi suunnittelee parhaillaan ensi vuodelle toiminnan laajentamista muihin maatalousmuoveihin sekä paalimuovien keräysmäärän kasvattamista merkittävästi.

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy on kierrätysyhteisö, joka kehittää valtakunnallista järjestelmää maatalousmuovien vapaaehtoista keräämistä ja kierrättämistä varten. Yhteisöön kuuluvia yrityksiä ovat: Ab Rani Plast Oy, Lantmännen Agro Oy, Hankkija Oy, Finnlacto Oy, Piippo Oyj, Trioworld Oy, Tama Scandinavia AB, Oy Teollisuushankinta TH Ab, Agro-Tuonti Oy, Osuuskunta Pohjolan Maito, Osuuskunta Tuottajain Maito, Osuuskunta Länsi-Maito, Osuuskunta Maitosuomi ja Evijärven Osuusmeijeri.

Lue lisää Suomen Maatalousmuovien Kierrätyksestä tästä linkistä 
Lataa SuMaKi noutotilaus –mobiiliappi tästä linkistä

Tutustu Clean Plastic Finlandin toimintaan tästä linkistä