Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vuoden 2025 kierrätysmaksuhinnastot on julkaistu – Sumi kilpailukyinen molemmissa hinnastomalleissa

Vuoden 2025 kierrätysmaksuhinnastot on julkaistu – Sumi kilpailukyinen molemmissa hinnastomalleissa

Vuoden 2025 pakkaustuottajayhteisöjen kierrätysmaksuhinnastot julkaistiin 1.10.2024. Sumi sijoittui hintavertailussa edullisimmaksi vaihtoehdoksi pienille tuottajille (alle 50 000 kg), jotka raportoivat kevennetyllä raportointimallilla pääasiassa kuitupohjaisia pakkauksia ja muovipakkauksia. Tämä raportointimalli koskettaa suurinta osaa suomalaisista yrityksistä.

Perusilmoituslomakkeella raportoiville suuremmille tuottajille (yli 50 000 kg) Sumi on merkittävästi edullisempi kuluttajapakkausten luokissa A ja B, joihin kuuluvat aaltopahvi-, kartonki-, paperi- ja nestepakkauskartonkipakkaukset, jotka on valmistettu yhdestä tai useammasta materiaalista.

Puupakkausten osalta eli EUR- ja FIN-lavoissa Sumi on yli 6 % edullisempi. Muovipakkausten kierrätysmaksujen osalta molemmat tuottajayhteisöt ovat samalla hintatasolla.

Sumin 2025 kierrätysmaksuhinnaston löydät kokonaisuudessaan täältä

Sumi 2025 kierrätysmaksuhinnastot

Ringin sivuilta löydät hintalaskurin, jolla voit vertailla vuoden 2025 kierrätysmaksuja kahden tuottajayhteisön välillä:

Mikäli et ole vielä päivittänyt vuoden 2025 tuottajavastuun siirtosopimusta Sumille, pääset tekemään sen tästä: