Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Toimitusjohtajan katsaus – joulukuu  

Toimitusjohtajan katsaus – joulukuu  

Sumin vuosi 2022 on ollut työntäyteinen ja muutosten värittämä. Kiitos sidosryhmille kuluneesta vuodesta! Nyt on aika hengähtää hetki. 

Vuoden aikana olemme muun muassa uudistaneet strategiamme, jossa korostuvat nyt kolme arvoamme: toteuttaja, yhteensovittaja ja kehittäjä.  

Toteuttajana me teemme ja toteutamme sekä kerromme toiminnastamme avoimesti. Yhteensovittajana tavoitteemme on toimia linkkinä eri sidosryhmien välillä koko pakkausten arvoketjussa. Kehittäjänä pohdimme, miten saamme kaiken linkitettyä toisiinsa ja kehitettyä koko toimialaa. Meillä on Sumissa aito halu kehittää asioita. Haluamme pohtia, miten ympäristö- ja kustannushyödyt saadaan koko pakkausten arvoketjulle. 

Olemme hiljalleen valmistelleet tulevaa rooliamme monimateriaali-tuottajayhteisönä. Olemme valmistautuneet askel askeleelta, ja organisaatiomme on vähitellen kasvanut. Olemme saaneet huomata, että kyseessä on meille iso muutos, joka vaatii paljon koko organisaatiolta. 

Joitakin etappeja olemme jo saavuttaneet: Olemme saaneet neuvottelut ekopisteverkostosta loppuun Ringin kanssa, ja jatkossa ekopisteverkostomme on yhteinen. Kiinteistökeräyssopimusneuvottelut ovat hyvällä mallilla. Olemme myös aloittaneet neuvottelut tuottajayhteisön kanssa clearing-sopimuksesta, eli siitä, miten yhteiset kustannukset jaetaan. Odotamme myös monimateriaalituottajayhteisöstatusta Pirkanmaan ELY-keskukselta lähiaikoina. 

Toivotamme rauhallista joulunaikaa ja tarmoa tulevaan vuoteen 2023!