Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Vuoden 2024 kierrätysmaksut on julkaistu

Vuoden 2024 kierrätysmaksut on julkaistu

Vuoden 2024 hinnastot on julkaistu ja huomion arvoista on se, että hinnat ovat tuottajille edullisempia kuin vuonna 2023. Pakkaustuottajayhteisöjen kilpailutilanteesta hyötyy siis eniten tuottaja! 

Hinnastoissa on kuitenkin eroja, ja kokonaiskustannustehokkuuden määrittelee pitkälti se millaisia pakkauksia ja kuinka paljon yritys omassa liiketoiminnassaan tuottaa markkinoille.  

 
Iloksemme voimme todeta, että hinnastomme on erittäin kilpailukykyinen paperikuidun sekä lasi- ja muovipakkausten osalta kevennetyssä raportointimallissa, joka koskee alle 50 tonnia vuodessa ilmoittavia ja erityisesti pieniä sekä keskisuuria yrityksiä. Löydät Sumin 2024 kierrätysmaksuhinnaston kokonaisuudessaan täältä.  

 SUP-maksuista molemmat tuottajayhteisöt ovat esittäneet yhtenäisen arvionsa hinnastoissaan. Vuoden 2023 SUP-maksut laskutetaan keväällä 2024.  
Arvio SUP-maksujen suuruudesta perustuu Ringin vuonna 2023 SUP-tuottajille suuntaamaan vapaaehtoiseen kyselyyn markkinoille saatettujen SUP-pakkausten määristä. 

Lisäksi olemme kuunnelleet tuottajia ja vastaamme tuottajaystävällisemmällä 30 päivän netto -maksuehdolla, joka helpottaa kassanhallintaa. 
 
Seuraavat hinnastojulkaisut tapahtuvat 31.10.2024. Silloin julkaistaan vuoden 2025 hinnastot. Ajankohta on varmasti monelle niin kutsutulle hybridiasiakkaalle mielenkiintoinen, koska tuolloin Pirkanmaan Ely-keskuksen päätöksellä tuottajalta päättyy mahdollisuus olla kahden pakkaustuottajayhteisön asiakas ja sopimus tulee tehdä kaikkien materiaalien osalta vain yhden toimijan kanssa 1.1.2025 alkaen. 

Esitietoa tulevista hinnastoista tarjotaan tuottajille jo kesäkuussa 2024, sovitun tavan mukaisesti helpottamaan budjetointia ja sopimuskumppanivalintaa.  
 
Tinkimätön työmme kustannustehokkuuden sekä kotimaisen kierrätyksen eteen jatkuu.