Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » SuMaki-sovellus tekee maatalousmuovien kierrättämisestä helppoa

SuMaki-sovellus tekee maatalousmuovien kierrättämisestä helppoa

Toukokuun alussa lanseeratulla SuMaKi-sovelluksella maanviljelijät voivat tilata kätevästi noudon puhelimella lajittelemilleen valkoisille ja värillisille paalimuoveille. Sumin materiaalipäällikkö Anders Lundin avaakin nyt meille sovelluksen kehitystä, toimintaa ja tulevaisuudennäkymiä.

Sumin kahden tytäryhtiön, Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy:n ja Sumi Åland Ab:n, operatiivisista tehtävistä vastaava Anders Lundin aloitti työskentelyn Sumilla vasta huhtikuussa, mutta hän on kerennyt tekemään jo paljon tuottajayhteisön riveissä.

”Minua innostaa päästä kehittämään uusia, toimivia ratkaisuja pakkausten ja maatalousmuovien kierrättämiseen. Pääsin heti kiinnostaviin projekteihin käsiksi, kun ryhdyimme kehittämään juuri lanseerattua SuMaKi-sovellusta”, Lundin kertoo.

SuMaKi-sovellus julkaistiin Apple- ja Android-sovelluskauppoihin toukokuussa ja se on ollut nyt kuukauden verran käytössä. Mobiilisovellus helpottaa maatalousmuovien myyjien ja valmistajien kierrätystä, sillä sen avulla maatalousmuovijätteen noudon voi hoitaa suoraan maatiloilta kierrätystä varten elokuusta 2024 alkaen.

”Halusimme luoda maanviljelijöille helppokäyttöisen sovelluksen, johon he voivat itse rekisteröityä ja tehdä tilauksia. Sovellukseen rekisteröidytään yrityksen tiedoilla, sinne voi lisätä kuvia, koordinaatit ja muut tiedot, jotta nouto käy kuljetusyritykselle ja viljelijälle mahdollisimman helposti”, selittää Lundin.

Sovellus toteutettiin yhdessä Enpros Oy:n kanssa, joka on Lundinin mukaan tehnyt vastaavia sovelluksia aikaisemminkin – ja Sumille se näkyi erittäin ketteränä sovelluksen kehitysprosessina.

”Saimme näytille demoversioita, joten erilaisten toimintojen hienosäätäminen oli vaivatonta. Sovellus on helppokäyttöinen, jota tukee käyttäjiltä saatu positiivinen vastaanotto. Emme juurikaan ole saaneet palautetta kehityskohteista”, jatkaa Lundin.

Sovelluksen kautta maanviljelijät saavat sähköpostiinsa myös siirtoasiakirjat, joilla he voivat osoittaa, että he ovat toimittaneet maatalousmuovijätteet lainmukaiseen kierrätysjärjestelmään. Tämän lisäksi noutopalvelu on viljelijöille veloitukseton, kunhan muovit on lajiteltu oikein.

”Haluamme toteuttaa tuottajavastuuta laadukkaasti ja avoimesti ja tämä sovellus on edesauttaa tätä tavoitetta. Suosittelen kaikille maatalousmuoveja käyttäviä viljelijöille sovelluksen lataamista ja kokeilua”, Lundin toteaa lopuksi.

Maatalousmuoveja vailla kuljetusta? Lataa SuMaKi-sovellus täältä!

Materiaalipäällikkö Anders Lundin

Materiaalipäällikkö Anders Lundin

SuMaKi noutotilaus -sovellus