Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Muovipakkausten keräys kasvoi vuonna 2020

Muovipakkausten keräys kasvoi vuonna 2020

Pantittomien muovipakkausten kerays 2017-2020

Muovipakkausten kierrätyksessä rikottiin ennätyksiä myös vuonna 2020. Yhteensä pantittomia muovipakkauksia kerätiin 44 979 tonnia.

Yritysten, virastojen ja laitosten pakkauskierrätys kertymä oli 16 248 tonnia. Kotitalouspakkauksissa kasvu oli voimakkainta kiinteistökohtaisessa keräyksessä. Kiinteistöiltä kerätään nykyään enemmän pakkauksia kuin Rinki-pisteistä. Kotitalouspakkauksia kerättiin yhteensä 28731 tonnia. Kasvua reilu 40 prosenttia.

Pantilliset pakkaukset mukaan lukien viime vuoden kierrätysaste ylitti 40 %. Vaikka kierrätysasteen laskentatapa on muuttumassa, olemme oikeilla raiteilla kohti vuodelle 2025 tavoitteeksi asetettua 50 % kierrätysastetta.