Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Muovipakkausten kierrätysmaksut vuodelle 2022 julkaistu

Muovipakkausten kierrätysmaksut vuodelle 2022 julkaistu

Sumi Oy on julkaissut vuoden 2022 kierrätysmaksut. Nämä maksut tulevat maksuun ensi vuonna ja perustuvat tuottajien vuoden 20201 käyttömääriin, jotka ilmoitetaan Rinki Oy:lle ensi vuoden alussa. Rinki Oy tilittää laskutetut kierrätysmaksut lyhentämättöminä Sumi Oy:lle, joka vastaa yli 2 500 tuottajayrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Sumi Oy on julkaissut vuoden 2022 kierrätysmaksut. Nämä maksut tulevat maksuun ensi vuonna ja perustuvat tuottajien vuoden 2021 käyttömääriin, jotka ilmoitetaan Rinki Oy:lle ensi vuoden alussa. Rinki Oy tilittää laskutetut kierrätysmaksut lyhentämättöminä Sumi Oy:lle, joka vastaa yli 2 500 tuottajayrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Uudet maksut ovat:

Kuluttajapakkaukset                 182 €/t
Yrityspakkaukset                         68 €/t

Uudet kierrätysmaksut vastaavat nyt budjetoituja vuosikustannuksia ensi vuodelle. Markkinoille saatettujen pakkausten määrä 2020 oli arvoitua suurempi ja keräys taas jäi vähän arvoitua pienemmäksi. Muovipakkausten kierrätys on kuitenkin kasvussa, mikä on positiivista. Uudet EU vaatimukset edellyttävät 50 % kierrätystasoa vuonna 2025. Tämä tarkoittaa, että keräys- ja kierrätysmäärät sekä sitä kautta myös kustannukset tulevat jatkossa nousemaan. Teemme joka päivä töitä sen eteen, että kustannusnousu olisi mahdollisimman pieni.

Muiden materiaalien maksuista voit lukea lisää RINGIN sivuilta.

Lisätietoja Mika Surakka 0400 197 848