Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Ainutlaatuinen yhteistyösopimus helpottaa suomalaisen lajitteluarkea

Ainutlaatuinen yhteistyösopimus helpottaa suomalaisen lajitteluarkea

Kuntien, jätelaitosten ja pakkaustuottajien yhteistyö tuo pakkausjätteiden erilliskeräysastiat jo lähes kolmen miljoonan suomalaisen kotipihaan.

Suomen Kiertovoima ry, Suomen Kuntaliitto ry ja pakkausten tuottajayhteisöt ovat tänään allekirjoittaneet pakkausjätteen keräystä koskevan yhteistyösopimuksen. Pakkausten (kartonki, lasi, metalli ja muovi) keräys kaikista vähintään viiden asunnon taloyhtiöistä alkaa viimeistään 1.7.2023. Sumi Oy muovipakkausten tuottajayhteisönä on yksi allekirjoittajista.

Lue lisää liitteenä olevat tiedotteesta.