Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Muovipakkaukset kiertoon aurinkoenergialla – ensimmäinen päästötön jätepuristin Riihimäelle

Muovipakkaukset kiertoon aurinkoenergialla – ensimmäinen päästötön jätepuristin Riihimäelle

Sumi Oy ja Europress Group Oy ottavat käyttöön uudenlaisen päästöttömän jätepuristimen muovipakkausten kierrätykseen. Ensimmäinen aurinkoenergialla toimiva jätepuristin tulee pilottikohde Riihimäelle.

Riihimäen K-Citymarketin yhteydessä sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä kuluttajat voivat nyt kierrättää muovipakkauksia aurinkoenergian voimin, kun Sumi Oy on ottanut siellä käyttöön aivan uudenlaisen muovipakkausten jätepuristimen. Päästöttömän CombiMax SMARTSolar -jätepuristimen on valmistanut Europress Group Oy. Aurinkoenergiaa hyödyntävä jätepuristin kierrättää muovipakkaukset puhtaasti.

Yle uutinen kohdasta 4:30 (poistuu 27.7.2022, oikealla YLEn uutinen asiasta)

Järeä ja tehokas CombiMax SMARTSolar saa virtansa katollaan sijaitsevien neljän aurinkopaneelin kautta. Laite ei edellytä toimiakseen voimavirtaa eli sen käyttö onnistuu sielläkin, missä sähköä ei ole saatavilla, kuten esimerkiksi huvivenesatamissa. Se toimii äänettömästi ja on yhtä tehokas kuin voimavirralla toimiva laite.

Jätepuristin puskuroi tarvittavan energian älykkäisiin tehoakkuihin. Silloin kun auringosta ei ole mahdollista saada tarpeeksi virtaa, kuten talvella, akkuja voidaan ladata tavallisella valovirralla. Laitteen suunnittelussa on siis huomioitu myös ympärivuotinen käyttömahdollisuus.

Riihimäen pilotti näyttää suuntaa jatkoon

CombiMax SMARTSolar -jätepuristinta kokeillaan Riihimäellä toistaiseksi. Kokeilujakson perusteella Sumi suunnittelee korvaavansa uusimisen tarpeessa olevat muovipakkausten jätepuristimet näillä laitteilla. Mahdollisuuksien mukaan vuonna 2023 uudet Rinki-ekopisteet varustetaan Europressin aurinkoenergialla toimivilla jätepuristimilla.

muovipakkaukset kiertoon aurinkoenergialla
muovipakkaukset kiertoon aurinkoenergialla

Lisätietoja:

Sumi Oy
Mika Surakka
toimitusjohtaja, +358 400 197 848
mika.surakka@sumi.fi 

Europress Group Oy                                 Timo Huhtala
varatoimitusjohtaja, +358 50 443 2236
timo.huhtala@europress.fi

Kimmo Jussila
suurasiakkuusjohtaja, +358 40 742 229
kimmo.jussila@europress.fi

Sumi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on edistää kierrätyskelpoisen muovipakkausjätteen kestävää lajittelua ja uusiokäyttöä.  Vastaamme tuhansien yritysten lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat pakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen. Kehitämme toimintaamme ja haemme monimateriaali-tuottajayhteisön statusta kesän 2022 aikana

Europress Group Oy on 1977 perustettu, suomalainen älykkäiden jätepuristimien ja -paalaimien valmistaja ja markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa. Valmistamiamme jätehuoltolaitteita on toimitettu 25 000 ja älykkäitä SMART-laitteita niistä yli 10 000. Europressillä on tytäryhtiöitä neljässä maassa ja jälleenmyyjiä maailmanlaajuisesti. Henkilökuntaa on 214 ja liikevaihto 46 M€ (2021). Kehittämällämme älykkäällä SMART-teknologialla tehostamme asiakkaidemme jätehuoltoa vastuullisesti ja turvallisesti. www.europress.fi