Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Ennakkotiedot vuoden 2023 kierrätysmaksuista – ekomodulaatiolla parempaa kierrätettävyyttä

Ennakkotiedot vuoden 2023 kierrätysmaksuista – ekomodulaatiolla parempaa kierrätettävyyttä

Pakkausten tuottajayhteisöt julkistavat syksyllä vuodelta 2023 kerättävät kierrätysmaksut, jotka perustuvat vuoden 2022 pakkauskäyttöön (markkinoille saatettuun määrään). Ennakkoarvioiden tarkoituksena on helpottaa tuottajavastuullisen yrityksen budjetointia, eivätkä ne ole sitovia. Pakkauskierrätys Rinki Oy:n sivuilla on myös julkaistu vastaavat kierrätysmaksujen ennakkotiedot.

Muovipakkausten osalta ekomodulaatio tarkoittaa pakkauksen toteuttamista mahdollisimman kestävällä ratkaisulla. Jos pakkaus on kokonaan samaa muovia, siitä kannettava maksu on pienempi, kuin jos pakkaus on monimateriaalia.

Julkaisemme Sumi Oy:n materiaalien kierrätysmaksut heti kun saamme monimateriaalituottajayhteisön statuksen. Tuottajayhteisöjen tavoitteena on antaa omat lopulliset vuoden 2023 kierrätysmaksut kaikkien viiden pakkausmateriaalin osalta syksyllä 2022.

muovipakkausten kierrätysmaksut

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Surakka
+358 400 197 848