Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Pakkausten pop-up -keräyspiste Sumppu aloittaa kesällä 2023

Pakkausten pop-up -keräyspiste Sumppu aloittaa kesällä 2023

Sumi Oy ja Urbaser Oy mahdollistavat pakkausten erilliskeräämisen kuluttajille suunnatuissa tapahtumissa liikkuvan ja tehokkaan pop-up -keräyspisteen avulla. Europress Group Oy:n toimittamat CombiMax SMARTSolar -jätepuristimet saavat virtansa aurinkopaneeleista.

Sumi on hoitanut muovipakkausten tuottajavastuuta menestyksellisesti jo kolmen vuosikymmenen ajan. Nyt valikoimaan kuuluvat muovipakkausten lisäksi paperi- ja kartonki-, lasi-, metalli- ja puupakkaukset. Uuden toiminnan alkajaisiksi SUM lähti yhteistyössä Urbaser Oy:n kanssa kehittämään uutta Sumppu-palvelua tapahtumien pakkausjätteiden erilliskeräämisen järjestämiseksi.

Sumppu on palvelu kaikenlaisille Suomessa järjestettäville lyhytkestoisille tapahtumille, joissa pakkausjätteiden lajittelu halutaan järjestää. Tapahtumapaikalle tuodaan yksi kaksilokeroinen lava metallille ja lasipakkauksille sekä kaksi puristinta – omat sekä muovipakkauksille että paperi- ja kartonkipakkauksille. Lava ja puristimet mahdollistavat suurienkin pakkausmäärien keräämisen ilman välityhjennystä. Tuottajayhteisö ja sen jäsenet eli pakkausten tuottajavastuustaan huolehtivat yritykset tarjoavat Sumppu-pisteen keräysvälineet ja maksuttoman vastaanoton tavanomaiselle, oikein lajitellulle kuluttajapakkausjätteelle.

”Haluamme poistaa esteitä pakkausten erilliskeräämiseen haastavissa olosuhteissa. Sumppu-keräyspisteen avulla kannustamme ihmisiä keräämään pakkaukset raaka-aineeksi uusia tuotteita varten ja vähentämään tapahtuma-alueiden ikävää roskaantumista. Sumppu on kookas kokonaisuus, mutta pieni askel, jolla palvelua voidaan tuoda kohteisiin, joista se aiemmin on puuttunut. SUM haluaa lisätä pakkausten keräysastetta, joten tällä palvelulla tarjotaan kuluttajille mahdollisuus lajitella oikein ja vähentää pakkausten joutumista sekajätteeseen”, toteaa SUM:n toimitusjohtaja Mika Surakka.

Urbaser Oy on valtakunnallisesti toimiva ympäristöhuollon palveluntuottaja. Urbaserin palvelut kattavat myös tapahtumien kokonaisvaltaiset palvelut ja Sumppu on nyt merkittävä osa tätä palvelukokonaisuutta. Urbaser Oy hoitaa Sumppuun liittyvät tilaukset, kuljetukset ja muut käytännön järjestelyt.

”Päämäärämme on tuottaa asiakkaillemme ympäristöystävällisiä, vastuullisia ja kustannustehokkaita ympäristöhuollon palveluita. On hienoa, että Sumppu tukee palveluamme kehittäen pakkausten keräystä kustannustehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi. Raportointijärjestelmämme tuottaa asiakkaalle tarkat tiedot tapahtuman jätevirroista, kierrätysasteesta, kustannuksista sekä CO2-päästöistä. Sumppu on aurinkopaneelipuristimien ansiosta käytön ajan paikallispäästötön”, kertoo Jukka Koivisto Urbaser Oy:stä.

Europressin CombiMax SMARTSolar -jätepuristin hyödyntää auringon valon tuottamaa energiaa. Sen avulla keräyspiste toimii ilman sähköverkkoakin ja varavirta saadaan normaalista pistokkeesta. Puristin toimii äänettömästi, mutta on yhtä tehokas kuin normaalilla voimavirralla toimiva laite.

Lisätietoja:

Mika Surakka, toimitusjohtaja
mika.surakka@sumi.fi
+358 400 197 848Jukka Koivisto, toimitusjohtaja
jkoivisto@urbaser.fi
+358 40 822 7625

Sumi Oy on virallinen pakkaustuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata laissa yrityksille säädetystä pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta.

Urbaser Oy on valtakunnallisesti toimiva ympäristöhuollon palvelutoimittaja, joka tuottaa jätehuollon osa- ja kokonaispalveluita kaupan ja teollisuuden sekä julkisen sektorin asiakkaille.

Europress Group Oy on 1977 perustettu, suomalainen älykkäiden jätepuristimien ja -paalaimien valmistaja ja markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa. Kehittämällämme älykkäällä SMART-teknologialla tehostamme asiakkaidemme jätehuoltoa vastuullisesti ja turvallisesti.