Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Tuottajayhteisössä isoja muutoksia – Lakimuutos ja hinnat aktivoivat

Tuottajayhteisössä isoja muutoksia – Lakimuutos ja hinnat aktivoivat

Muutuimme 5.5.2023 tuottajayhteisöksi kaikkien pakkausmateriaalien osalta Pirkanmaan ELY:n siunauksella. Sen jälkeen onkin Sumin toimistolla riittänyt kiirettä vastaanottaessamme satoja uusia sopimuksia! On ollut ilahduttavaa saada uusilta asiakkailtamme palautetta, että he arvostavat suuresti kotimaista kierrätystä ja sitä, että keräämämme materiaalit jäävät kotimaahan lajiteltavaksi. Meille on toki myös tärkeää, että tuottajat tekevät kustannusvertailua kierrätysmaksujen osalta ja sitä kautta tinkimätön työmme palkitaan. Tavoitteenammehan on tehdä asiakkaillemme tuottajavastuun täyttäminen mahdollisimman kustannustehokkaaksi.

Kun vuonna 2024 voimaan astuvien tuottajavastuunsiirtosopimuksien muutosten takaraja 30.6.2023 ohitettiin, ja heinäkuun myötä alkoi kesälomakausi, hiljeni b2b-kenttä tuttuun tapaan hetkeksi.
Kesän loputtua vauhti kuitenkin on kiihtynyt ja syksystä tulee erittäin kiireinen, kun lokakuun lopussa julkistetaan vuoden 2024 kierrätysmaksuhinnastot ja sopimuksettomassa tilassa olevat tuottajat aktivoituvat sen myötä tekemään uudet sopimukset. 

Tammikuun alussa voimaan astuva lakimuutos, jonka myötä alle miljoonan liikevaihtavien yritysten tulee liittyä tuottajayhteisöön vielä loppuvuoden 2023 aikana, vaatii loppuvuodesta meiltä suuren ponnistuksen.

Olemme kuitenkin valmiina ja otamme mielellämme vastaan kaikki uudet asiakkaat.


Janne Teliranta, Sumi Oy, Asiakkuusjohtaja