Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Sumin Eeva Hanni jätelain SUP-tuottajavastuun seurantaryhmään 

Sumin Eeva Hanni jätelain SUP-tuottajavastuun seurantaryhmään 

Ympäristöministeriö on asettanut seurantaryhmän, joka keskittyy seuraamaan ja ohjaamaan eräiden kertakäyttöisten muovituotteiden (SUP) tuottajille jätelaissa säädetyn kustannusvastuun toteuttamista. Kustannusvastuu on tuoteryhmäkohtainen ja koskee tiettyjä kuntien toteuttamia jätehuolto- ja siivoustoimia sekä niihin liittyvää tiedotusta ja neuvontaa. Seurantaryhmä on perustettu  SUP-direktiivin ja uudistetun jätelain pohjalta.  

Tervehdimme ilolla Sumin materiaalipäällikkö Eeva Hannin valintaa seurantaryhmään. Eeva on paperinjalostuksen diplomi-insinööri, joka työskentelee pakkausten tuottajavastuun mukaisen keräyksen ja kierrätyksen parissa monipuolisissa tehtävissä. Hänen pitkä kokemuksensa kehitysinsinöörinä komposiittimateriaalien parissa sekä jätehuoltoalalla, erityisesti asiakasrajapinnassa ja palvelukehityksessä, ovat arvokas lisä työryhmän toimintaan. 

Seurantaryhmän tehtävänä on: 

– Seurata jätelaissa säädetyn kustannusvastuun toimeenpanoa. 
– Kehittää hyviä käytäntöjä liittyen kuntien jätteiden keräys- ja siivoustoimiin sekä kuluttajille suunnattuun valistukseen. 
– Arvioida tarvetta jätelaissa tarkoitetun koostumusselvityksen teettämiselle ja toimia selvityksen ohjausryhmänä.
– Toimia foorumina tuottajien ja kuntien välisessä yhteistyössä.  

Sumi on erikoistunut neuvomaan kuluttajia ja pakkaustuottajia liittyen näihin aiheisiin. Kiitämme ministeriötä luottamuksesta ja odotamme innolla yhteistyötä muiden seurantaryhmän jäsenten kanssa. Yhteinen tavoitteemme on tehdä ympäristöystävällisiä ja kustannustehokkaita ratkaisuja yhteiskuntamme hyväksi. 

Seurantaryhmä aloittaa syyskaudella 2023 ja jatkaa työtään vuoden 2026 loppuun. 

Mikä muu muuttui jätelaissa ja ketä muovipakkausten tuottajavastuu jatkossa koskee?
Lue lisää uusista velvoitteista!