Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Sumi ja Uusioaines vahvistavat kumppanuuttaan lasipakkausten kierrätyksessä 

Sumi ja Uusioaines vahvistavat kumppanuuttaan lasipakkausten kierrätyksessä 

Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy ja kierrätyslasia käsittelevä Uusioaines Oy aloittavat pitkäaikaisen yhteistyön, jonka tavoitteena on kasvattaa lasipakkausten keräys- ja kierrätysastetta sekä tarjota uusioraaka-aineita suomalaiselle teollisuudelle. Jatkossa Sumi toimittaa kaikki vastaanottamansa lasipakkaukset Uusioainekselle, joka huolehtii niiden käsittelystä Forssan laitoksellaan.   

Uusi pitkäaikainen sopimus vahvistaa molempien osapuolien sitoutumista lasipakkauksen kierrätyksen koko arvoketjun kehittämiseen. Yhteistyö kattaa myös kuluttaja- ja sidosryhmäviestintää sekä pakkaussuunnittelun tukemista lasipakkausten keräys- ja kierrätysasteen kasvattamiseksi.  

”Sumi ja Uusioaines jatkavat lasipakkausten kierrätyksen ja suomalaisen kiertotalouden edistämistä osana laajempaa visiota kestävämmästä tulevaisuudesta. Yhteisenä tavoitteenamme on varmistaa, että uusioraaka-aine pysyy suomalaisen teollisuuden käytössä. Haluamme olla mukana luomassa ja turvaamassa kotimaisia käsittelyratkaisuja ja sitä kautta myös kiertotalouden työpaikkoja”, Sumin toimitusjohtaja Mika Surakka kertoo.  

Tavoitteeseen pyritään muun muassa suosimalla kotimaisia kustannustehokkaita ratkaisuja. Lisäksi Uusioaines on sitoutunut tarjoamaan uusioraaka-aineita kotimaisille ostajille markkinahintaan. 

Kierrätysaste nousuun viestinnän ja pakkaussuunnittelun keinoin 

Olennainen osa yhteistyötä on kierrätysasteen kasvattaminen ja kerättyjen lasipakkausten laadun paraneminen. Yritykset tekevät yhteistyössä kuluttajaviestintää innostaakseen kuluttajia lajittelemaan lasipakkauksia entistä paremmin. Oikea lajittelu on tärkeää, jotta lasipakkausten seassa olevien epäpuhtauksien ja väärin lajiteltujen tuotteiden määrä saataisiin minimoitua.  

”On hienoa päästä kehittämään pitkäjänteisesti lasipakkausten kierrättämistä ja siihen liittyvää kierrätysteollisuutta yhdessä Sumin kanssa. Yhteistyö vahvistaa suomalaisen kierrätyslasin saatavuutta ja siten kotimaisen teollisuuden omavaraisuutta. On tärkeää, että kiertotalouden koko arvoketju on mukana lasimateriaalin uudelleen hyödyntämisessä”, Uusioaineksen toimitusjohtaja Kalle Härkönen sanoo.  

Härkönen huomauttaa, että kierrättämisen tehokkuus lähtee liikkeelle jo pakkaussuunnittelusta.  

”Pyrimme ohjeistamaan ja opastamaan sekä valmistajia että pakkaajia hyödyntämään ensisijaisesti sellaisia lasipakkauksia, jotka soveltuvat hyvin kierrättämiseen. Opastamme lisäksi vastaanottoterminaaleja lasipakkausten oikeaan käsittelyyn ja varastointiin, jotta niiden laatu säilyisi hyvänä koko toimitusketjun ajan.” 

Lisätietoja:  

Mika Surakka, toimitusjohtaja, Sumi Oy  
mika.surakka@sumi.fi 
Puh. +358 400 197 848  

Kalle Härkönen, toimitusjohtaja, Uusioaines Oy 
Kalle.harkonen@uusioaines.com 
Puh. +358 40 838 5196 

Uusioaines Oy on Suomen suurin kierrätyslasin käsittelijä. He edistävät kiertotaloutta toteuttamalla ja kehittämällä vastuullista lasinkierrätystä. He keräävät ja vastaanottavat jätelasia, käsittelevät ja myyvät sitä raaka-aineeksi teollisuuteen sekä valmistavat Foamit-vaahtolasimursketta infra- ja talonrakentamiseen. www.foamit.fi