Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Toimitusjohtajan katsaus – helmikuu 2024

Toimitusjohtajan katsaus – helmikuu 2024

Vuosi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Viime vuonna alkaneet kehityshankkeet ovat tänä vuonna jatkuneet, ja olemme käynnistelemässä myös uusia, koko tuottajavastuun arvoketjua kehittäviä projekteja. Kehityshankkeemme ovat herättäneet kiinnostusta niin asiakkaissamme kuin tuottajissa, jotka eivät vielä ole asiakkaitamme. Erityisesti kemiallinen kierrätys avaa täysin uusia mahdollisuuksia muovipakkausten kierrätykselle. Jotkut hankkeet ovat lähteneet liikkeelle asiakkaittemme, eli tuottajien, pyynnöstä, ja lähdemmekin mielellämme ratkomaan yhdessä kaikenlaisia kehitystarpeita. Kehityshankkeiden myötä Sumin toiminta on laajenemassa, joten myös lisähenkilöstön rekrytointi yhtiöön on meille ajankohtaista.

Kuluvana vuonna panostamme myös merkittävästi asiakashallintaan, sillä lakimuutoksen myötä uusia, alle miljoonan euron liikevaihtavia, tuottajavastuullisia yrityksiä solmii nyt siirtosopimuksia kanssamme. Myös vapaamatkustajia kartoitamme ja pyrimme heidätkin saamaan sopimuksen piiriin.

Tänä vuonna monella vanhalla asiakkaallamme puolestaan on edessä uuden tuottajavastuunsiirtosopimuksen tekeminen. Useamman tuottajayhteisön kanssa sopimussuhteessa olevat niin sanotut hybridiasiakkaat näet joutuvat vuoden loppuun mennessä siirtämään pakkausten tuottajavastuun kokonaisuudessaan yhdelle tuottajayhteisölle. Me Sumissa kerromme avoimesti omasta tarjonnastamme, jotta tuottajat voivat vapaasti valita haluamillaan perusteilla heille parhaiten sopivan tuottajayhteisön vuodelle 2025.

Sumi on tuottajan asialla ja kehitämme jatkossakin laajasti palveluitamme ja toimintojamme. Tavoitteemme on olla tulevina vuosina myös kustannustehokkain ratkaisu. Tuottajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella pakkausten kotimainen kierrätys on erittäin merkittävässä osa tuottajavastuuta, ja niinpä mekin suosimme kotimaista kierrätystä ja käsittelyä.

Muistutan kaikkia kumppaneitamme hyödyntämään kotisivuiltamme löytyvää tekoälyä, jossa Sumilit vastaavat tuottajavastuuseen liittyvissä kysymyksissä. Monella tuottajalla ja tuottajavastuun piiriin kuuluvalla toimijalla on avoimia kysymyksiä lainsäädännön muutoksista ja siitä, miten ne vaikuttavat omaan toimintaan. Sumilit ja tekoäly vastaavat erittäin hyvin näihin kysymyksiin vuorokauden ympäri.

Kehotan myös olemaan avoimesti yhteydessä Sumin ammattitaitoiseen henkilöstöön. Olemme tuottajan asialla kehittämässä tuottajavastuun toimialaa.

Mika Surakka, toimitusjohtaja