Vähemmän on enemmän: Sinebrychoff keventää juomapakkauksia yhdessä Coca-Colan kanssa
Pakkausten osuus Sinebrychoffin hiilijalanjäljestä on 39 %. Pakkausten saaminen entistä ekologisimmiksi on kestävän kehityksen työn keskiössä. Sinebrychoff pakkaa valmistamansa Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat pulloihin, joissa käytetään aiempaa vähemmän muoviraaka-ainetta.
Puolet kierrätysmuovia, PlantBottlessa myös kasvipohjaista
Kaikissa Sinebrychoffin valmistamissa puolen litran kierrätysmuovipulloissa on 50 % kierrätysmuovia. Lisäksi Coca-Cola-pulloissa on käytössä Coca-Colan PlantBottle-materiaali. Niissä puolet pullon muovista on kierrätettyä ja puolet PlantBottle–muovia, josta 30 % on valmistettu öljyraaka-aineen sijasta kasvipohjaisista raaka-aineista. PlantBottle on maailman ensimmäinen osittain kasvipohjaisesta muovista valmistettu kierrätettävä PET-muovipullo.
Sinebrychoffin valmistamissa kierrätysmuovipulloissa on nykyään, koosta riippuen,11–23 % vähemmän muovia. Pullojen valmistukseen tarvitaan vähemmän fossiilisia raaka-aineita, ja myös kuljetuksesta syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä.
Uusien pullojen kierreosa on neljä millimetriä matalampi kuin ennen,pulloissa on myös matalammat korkit.
Pulloissa käytetään 2 g– 5,5 g vähemmän muovia. Tämä tarkoittaa, että 2018 markkinoille päätyi noin puoli miljoonaa kiloa vähemmän muovia. Se vastaa yli 20 miljoonan vanhan puolen litran pullon muovimäärää. Uudet pullot ovat edelleen pantillisia ja ne kierrätetään käytön jälkeen materiaalina uudelleen.
Pakkauksien kehittäminen on ilmastotyötä
Kierrätysmuovipullot jatkavat Sinebrychoffin ympäristövastuutyötä ja toteuttavat osaltaan Carlsberg-konsernin kesäkuussa 2017 lanseeraamaa Together Towards ZERO –kestävän kehityksen ohjelmaa. Tavoitteena on mm. nollata Carlsberg-panimoiden lämmityksestä ja sähkönkäytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä ja vähentää merkittävästi (30 %) ns. ohrasta-olueksi-ketjun hiilidioksidipäästöjä yhdessä raaka-ainetoimittajien ja muiden kumppanien kanssa.
Viimeisten kymmenen vuoden aikana pakkausmateriaalia on säästynyt yli miljoona tonnia. Vuoden 2019 tavoitteena on säästää pakkausmateriaaleissa taas 100 000 kiloa lisää. Pilotoimmemyös kierrätettävää muovia ja sokeripohjaista muovia sisältävää ReThink-materiaalia kutistemuovikääreissä.