Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Kuluttajamuovipakkausjätteen ohjaaminen tuottajayhteisöjen terminaaleihin

Kuluttajamuovipakkausjätteen ohjaaminen tuottajayhteisöjen terminaaleihin

Vuoden 2023 alusta pakkausten kiinteistökeräys laajenee monella paikkakunnalla ja samalla tuottajayhteisöiden vastaanottoterminaaliverkosto on muuttunut. Erityisesti muutoksia on tapahtunut muoviterminaaleissa, joiden määrä on kasvanut aiemmasta. Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) ja Sumi Oy (SUM) tuottajayhteisöinä vastaavat muovipakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä sekä vastaanottoterminaaleista.

Kiinteistöiltä sekä ekopisteiltä kerätyt muovipakkausjätteet tulee toimittaa tuottajayhteisöiden terminaaleihin. Keräysliikkeet voivat vapaasti valita, mihin tuottajayhteisön terminaaliin materiaalit toimittavat. Tärkeintä on muistaa raportoida vastaanottavalle terminaalille, mistä kuorma on peräisin.

Esim. Joensuun alueella voidaan valita kahdesta terminaalista
(Encore Joensuu ja Itä-Suomen Murskauskeskus Joensuu) logistiikkaan parhaiten sopivin.

Keräysliikkeen on hyvä olla etukäteen yhteydessä uuteen terminaaliin ennen toimitusten aloittamista asiakastietojen avaamista varten.

Vastaanottoterminaalit raportoivat tuottajayhteisöille vastaanottamansa materiaalien määrät, alkuperän sekä muut tarvittavat tiedot. Liitteenä tuottajayhteisöiden muovipakkausten
vastaanottoterminaalilistaus.


Lisätietoja antavat

Sumi Oy
Katja Laitinen
050 407 3959
katja.laitinen@sumi.fi

Suomen Pakkaustuottajat Oy
Sanna Peltola
050 385 4548
sanna.peltola@suomenpakkaustuottaja.fi