Siirry suoraan sisältöön

Minne vien käytetyt pakkaukset?

Palauta käytetyt pakkaukset asuinkiinteistölläsi oleviin materiaalin mukaisiin pakkausten keräysastioihin kiinteistökeräykseen, aluepisteisiin tai Rinki-ekopisteisiin.

Pakkauksille on tällä hetkellä yli 1800 Rinki-ekopistettä, jotka yleensä sijaitsevat siellä, missä kuluttajat liikkuvat. Päivittäistavarakaupat ovat luontainen sijoituspaikka, jolloin jätteet voi viedä keräykseen kauppamatkalla.

Sumi Oy:n toimeksiannosta verkoston ylläpidosta vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Verkostossa tapahtuu muutoksia, kun sitä kehitetään.

Etsi lähin Rinki-ekopiste! 

Lisäksi aluekeräyspisteitä ylläpitävät jätelaitokset ja kunnat. Jos pakkausten keräys niissä on toteutettu yleisten ohjeiden mukaisesti, Sumi vastaa sinnekin tuodun pakkausjätteen hyödyntämisestä.

Kiinteistökeräys on vahvassa kasvussa Suomessa. Arvion mukaan jo yli 2 miljoona suomalaista on kiinteistökeräyksen piirissä. Kysy isännöitsijältäsi, kunnalta tai paikalliselta jätetoimijalta mahdollisuudesta liittyä pakkausten kiinteistökeräykseen.

Työpaikalla syntyvälle kuluttajapakkausjätteelle voi järjestyä oma keräys. Ota yhteys työpaikkasi jätehuollosta vastaavaan yhteyshenkilöön.

Kiitos, kun edistät kierrätystä noudattamalla lajitteluohjeita.