Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Sumista pakkaustuottajayhteisö

Sumista pakkaustuottajayhteisö

Sumi Oy on nyt kaikkien pakkausmateriaalien tuottajayhteisö, sillä Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt sen tuottajarekisteriin 5.5.2023. Nyt tuottaja voi siirtää kaikkien pakkausten tuottajavastuunsa Sumille ja yhteistyössä kehittää muovipakkausten lisäksi myös muiden pakkausten keräystä ja kierrätystä.

Sumi on hoitanut muovipakkausten tuottajavastuuta menestyksellisesti jo kolmen vuosikymmenen ajan. Nyt valikoimaan kuuluvat muovipakkausten lisäksi lasi-, metalli-, paperi- ja kartonki- ja puupakkaukset.

”Sumi on ylpeä siitä, että huhtikuussa 2022 alkanut projekti yhtiön toiminnan laajentamisesta kaikkien pakkausten tuottajayhteisöksi on saavuttanut viranomaishyväksynnän. Tämä on ollut valtava ponnistus koko organisaatiolta ja nyt pääsemme toteuttamaan arvojemme mukaista strategiaa”, toteaa toimitusjohtaja Mika Surakka.

Taustalla jätelain muutos

Sumin palvelujen laajenemisen taustalla on jätelain muutos, jossa tuottajarekisteriin hyväksyttyjen pakkaustuottajayhteisöjen täytyy kattaa kaikki pakkausmateriaalit. Aiemmin paperi- ja kartonki-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkauksilla oli kullakin oma tuottajayhteisönsä.

”On hienoa, että tuottajavastuullisilla yrityksillä on Sumin toiminnan kasvaessa mahdollisuus valita itselleen sopivin kumppani kierrätysmaksun tai -asteen, toiminnan ympäristövaikutusten, kotimaisuusasteen, palvelujen kattavuuden ja laadun perusteella. Meidän tarkoituksenamme on olla kaikilla kriteereillä varteenotettava vaihtoehto. Olemme aidosti tuottajan asialla ja haluamme kehittää pakkausten kierrätystä kustannustehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi”, Surakka sanoo.

”Keräys- ja kierrätysasteen nostaminen erityisesti muovipakkausten osalta ovat lähitulevaisuuden haasteita, ja toimintoja kehittämällä pyrimme myös turvaamaan uusioraaka-aineen saatavuuden suomalaiselle pakkausteollisuudelle. Tarjoamme myös tuottajia kiinnostavia lisäpalveluita, joista olemme jo ensimmäisenä julkaisseet muovipakkauksille tarkoitetun kierrätettävyyslaskurin. Sen avulla tuottaja voi laskea käyttämänsä muovipakkauksen kierrätettävyyden tai verrata erilaisten muovipakkausten kierrätettävyyttä”, Surakka jatkaa.

Lisätietoja:
Mika Surakka, toimitusjohtaja
mika.surakka@sumi.fi
+358 400 197 848.