Siirry suoraan sisältöön

Sumi Oy

Sumi Oy on pakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi-ja kartonki sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Etusivu » Ajankohtaista » Toimitusjohtajan katsaus – toukokuu 2023

Toimitusjohtajan katsaus – toukokuu 2023

Sumi Oy on kaikkien pakkausten tuottajayhteisö

Meillä on ilo ilmoittaa, että Sumi Oy on nyt virallisesti kaikkien pakkausmateriaalien tuottajayhteisö. Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt meidät 5.5.2023 tuottajarekisteriin.

Hoidamme jatkossa tuottajien puolesta muovipakkausten lisäksi lasi-, metalli-, paperi- ja kartonki- ja puupakkausten tuottajavastuuasioita samalla kehittäen niiden keräystä ja kierrätystä yhtä monipuolisesti kuin muovipakkauksia.

Viranomaishyväksyntä on meille iso ja tärkeä asia. Nyt paperit ovat niin sanotusti kunnossa, mutta tästä varsinainen työ vasta alkaa. Tulemme palvelemaan tuottajia laajasti kaikkien pakkausten tuottajavastuu- ja kierrätysvelvoitteissa.

Haluan kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä hakuprosessin aikana. Nyt voimme tarjota teille ja muille tuottajille täyden tuottajavastuupalvelun. Haluan myös kiittää Pirkanmaan ELY-keskusta ja yhteistyökumppaneitamme hyvästä yhteistyöstä muutoksen aikaansaamiseksi.

Erityisesti haluan kiittää yhtiön henkilökuntaa uutterasta työstä, jolla olemme saaneet toimintamme vastaamaan lain uusia velvoitteita. Olemme lisänneet ja tulemme lisäämään henkilö- ja muita resursseja, jotka auttavat meitä luomaan uusia toimintamalleja. Pääsemme keskittymään keräys- ja kierrätysasteiden optimointiin ja strategisiin tavoitteisiin ja yhä paremmin palvelemaan asiakkaitamme.

Tiedotamme verkkosivuillamme tarkemmin palveluistamme ja miten asiakkaamme voivat laajentaa sopimusta koskemaan kaikkia pakkauksia. Samalla toivotamme tietenkin myös uudet asiakkaat tervetulleiksi. Olemme kaikille avoin tuottajayhteisö ja kohtelemme kaikkia yrityksiä tasapuolisesti ja avoimesti.

Yhtiön ilme ja nimi tulevat uudistumaan vastaamaan laajennettua palveluamme. Nimenmuutos vaatii yhtiöjärjestyksen muutoksen, ja tiedotamme asiasta myöhemmin lisää. Haluamme kuitenkin juhlistaa tätä tärkeää hetkeä esittelemällä sumilit, jotka tulevat tulemaan teille tutuiksi tulevaisuudessa. Mitä tai keitä sumilit ovat selviää täältä.

Suomeen on perustettu uusi maatalousmuovien kierrätysyhteisö – Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy

Maatalouden muovit, jotka eivät ole pakkauksia, ovat olleet tuottajavastuun ulkopuolella. Kierrätystoimintaa niille on olemassa, mutta ei valtakunnallisesti hoidettuna. Kun maatalousmuovien valmistajat ja myyjät kysyivät meitä avuksi suomalaisen tuottajavastuumallin kehittämiseen, otimme mielellämme haasteen vastaan.

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy on vapaaehtoinen kierrätysyhteisö, joka toimii Sumin tytäryhtiönä. Koordinoimme hanketta, mutta alan tuottajayritykset päättävät miten malli rakennetaan.

Yrityksen tarkoituksena on, että maatalousmuovien valmistajat, maahantuojat ja myyjät ottavat tuottajavastuun maatalousmuoveista, vaikka niillä ei olekaan siihen lakisääteistä velvollisuutta. Tavoitteena on myös löytää synergiaa maatalouden muovipakkausten ja muovituotteiden keräyksessä ja kierrätyksessä. Uusi toimintamalli mahdollistaa raaka-ainetta kotimaiselle uusiomuovin valmistukselle ja käytölle.

Lue lisää maatalousmuovien kierrätyksestä tiedotteestamme.